kritikák

2015. január 25. 14:47 - Mumia

GTA IV Episodes From Liberty City (2010)

GTA IV Episodes From Liberty City (2010)

Leírhatnám ugyanazt amit a GTA4-re de azt nem fogom megismételni, szóval csak azt mondom, ugyanaz igaz rá mint arra, plusz:

A hangulatot sokkal jobban sikerült eltalálniuk a két kiegészítőben, a küldetések sokkal inkább szórakoztatóak mint idegesítőek, nem is nagyon emlékszem olyan küldetésre ami idegesített volna ebben. A karakterek is jobbak a kiegekben, az irányított is, de a szereplők is. Jó poén, hogy több olyan küldetés van, amiben az alap gta4 egy-egy küldetését csinálod meg másik oldalról. Bár ez a rész néha kicsit eröltetettnek tűnik, pl az időrendben teljesen el vannak csúszva a küldetések úgy vettem észre, de ha nem éppen előtte játszottam volna végig az alapjátékot is akkor ez valószínűleg fel se tűnt volna.

A TLAD és a TBOGT is kb azonos hosszúságú, sajnos a kettő együttvéve sincs annyi mint az alapjáték fele, ami kiábrándító és megkérdőjelezi, hogy megéri e a pénzét a kiegészítő. De mindent együttvéve szerintem megéri, mert vannak olyan játékok amik alapból nem nyújtanak ennyi játékidőt. Sajnos mivel a játék nem mutatja a konkrét játékidőt így csak tippelni tudom, de az is igaz, hogy mivel jobb mint a GTA4 gyorsabban pörgött az idő így rövidebbnek tűnt a játék. Olyan 12-15 óra lehetett a kettő együtt. Nem vagyok biztos benne, hogy a GTAIV megvolt 30 óra, úgyhogy tévedés joga fenntartva. A rövidsgére jellemző, hogy 1-1 npc-től nem kapsz 2-3 küldetésnél többet, a központi karaktereket kivéve.

Ami még változott az alapjátékhoz képest, végre vannak mellékküldetések, nem is olyan kevés arányaiban (a fő történet hosszához képest) még túl sok is. Úgy, hogy szinte minden fő történetes küldetés után megcsináltam legalább egy mellékküldetést is így se jutottam el a mellékküldetések feléig sem. És valahogy a főszál befelyezése után már nem nagyon van motivációm arra, hogy a mellékküldetésekkel még foglalkozzak.

Bekerült néhány új rádió is a játékba, meg a meglévők is kaptak új szövegeket/zenéket, és meglepően pozitív a változás most már nem kapkodtam azonnal independence fm után minden autóbaülésnél, hanem sokszor hagytam szólni a rendes rádiót. Ezzel kapcsolatban jutott eszembe egy negatívum viszont, hogy az alapjáték megjegyezte melyik rádiót hallgattad legutóbb és 10-ből 9x az szólt ha egy autóba beültél. Ebben viszont mintha 1-1 rádióadó hozzá lenne rendelve az autótípusokhoz, pl TLAD-ban motoron mindig a Liberty Rock jön be. és sose az amit utoljára hallgattál.

Az átvezetők meg a küldetések is kicsit poénosabbak, főleg a TBOGT-ban, de ez nem árt a játéknak, még nem megy át komolytalan hülyeségbe.

Értékelés, ami új az kiemelve, ami már nem érvényes az áthúzva

+

  • Autók irányítása és fizikája
  • Grafika
  • Az esti csúcsforgalom látványa a belvárosban.
  • Hangulat
  • Játékmenet/küldetések
  • Vannak végre rendes mellékküldetések és szórakoztatóak is
  • Poénosabb küldetések/animációk
  • Sok új fegyver, új járművek
  • Megfelelő játékidő, se nem túl rövid, se nem olyan hosszú, hogy már tortúrának számítson.



-

  • Rövid
  • Kicsit túl könnyűre sikeredett nem igazán volt kihívás benne
  • Elvileg volna mód gyorsan újrakezdeni a küldetéseket, de ez hasznavehetetlen, mivel annyi lőszerrel és health-al kezdheted újra amennyid akkor volt, amikor elbuktad, így muszály visszatölteni a korábbi savegame-t,(ha nincs tele a lőszered vagy életed/páncélod, akkor elmenni boltba) újra elmenni felvenni a küldetést, újra odafurákzni a küldetés helyszínére, és reménykedni, hogy most nem bukod el, különben kezdheted megint elölről ezt a tortúrát Ebben annyi változás történt, hogy most már csak a legutolsó szakasza kezdődik újra a küldetésnek ha ezt választod és nem az egész, de a fenti okok miatt még mindig nem szerencsés használni ezt az opciót
  • Gránát dobásra mai napig nem jöttem rá mi a titka, hogy néha nem dobja hanem alulról akarja gurítani, és akkor 10-ból 9x- a saját életedért kell rohanni. Ebben nem is használtam gránátot.
  • A fő küldetések mellett túl kevés lehetőség van mást csinálni, ami van pedig nem elég érdekes vagy szórakoztató
  • Sok küldetés túl egyszerű, némelyik meg túl nehéz, pl bankos
  • Ha elbuksz egy küldetést csak a legelejéről tudod újrakezdeni, ez különösen idegesítő több szakaszból álló összetett küldetéseknél
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madblog.blog.hu/api/trackback/id/tr727107661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kritikák
süti beállítások módosítása