kritikák

2018. augusztus 22. 22:54 - Mumia

Vissza a ... múltba

a freeblog öröksége

Ahogy korábban jeleztem, hogy esetleg filmek és sorozatok irányába is nyitok a blogon, nos ennek most jött el az ideje. De igazából ez nem is annyira újdonság számomra, hanem visszatérés a gyökerekhez, mivel első blogom főként rövid filmes bemutatókat tartalmazott még a megboldogult freeblogon indíttotam, ami 2013-ban nyomtalanul és figyelmeztetés nélkül megszűnt.

Eddig azt hittem, hogy az összes ottani írásom az enyészeté lett, de most mégis sikerült előhalásznom néhányat az internet sötét bugyraiból. Szóval ebből szeretnék szemezgetni egy kicsit. Mi, hogy nem relevánsak 5-10 éves kritikák? Te, kedves képzelt olvasó szerinted ez az egész blog releváns? Na ugye. Ennél kevésbé releváns már úgysem lehet.

Nos az első delikvens: Men Who Stare at Goats /Kecskebűvölők/ auf 2009

Nagyon vártam ezt a filmet, mert az előzetese alapján akár az év filmje is lehetett volna. Legalább ötször megnéztem mindkét előzetesét, (kár volt) és titkon reménykedtem, hogy nem követték el azt az ősi hibát a készítők, hogy az összes jó poént lelőtték az előzetesekben. Sajnos csalatkoznom kellett, mert a 90% át valóban ellőtték az értékelhető gageknek.

Viszont ami ennél is jobban zavart, hogy a filmben sincsen a legtöbb poén kontextusba illeszve, hanem mintha ugyanúgy csak egymás mögé lennének pakolva mint az előzetesben. Ez annak köszönhető, hogy Clooney karaktere visszaemlékezéseiből ismerjük meg a történetet, és ezek ilyen csapongók, így nincsenek összefüggő részek, csak bedobnak egy-egy jelentetet amit elmesélt egy újságírónak (McGregor). Valójában nem is ő mesél, hanem az újságíró, ő emlékszik vissza a Cassady-vel (Clooney) való kalandozásaira, így az egész film alatt az ő narrálása hallható. Ezt nem mint negatívum írom, ezzel önmagában nincs baj.

Ami a film többi részét illeti, ami nem derült ki az előzetesekből, az pedig szimplán unalmas, ha valóban kecskéket néztem volna másfél órán keresztül az se lett volna unalmasabb sőt.

Az egyetlen pozitívum, amit ki lehet emelni a filmmel kapcsolatban az a színészek játéka, elég szép gárdát verbuváltak össze. Aki esetleg nem látta ötször a film előzetesét az akár még jól is szórakozhat rajta.

Mit mondjak, sajnálom. Gyenge 4/10-es egyszernézős eresztés ez nem több, inkább kevesebb

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://madblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5614196283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
kritikák
süti beállítások módosítása