kritikák

2019. március 30. 21:29 - Mumia

Mortal Engines (2018)

Steampunk roadshow

mortal-engines.jpg

Nagyon kevés film tud az utóbbi időben lekötni, a tény, hogy ennek mégis sikerült, pedig előzetesen erre nem sok esélyt adtam, az már önmagában is nagyon nagy dícséret.

És egyáltalán nem azért tudott meglepni a film, mert elvárások nélkül fogtam neki. Nem, nem szó sincs ilyesmiről. Azért mert nem tudok egy filmről semmit előzetesen, nem jelenti azt, hogy alacsonyabban van a léc. Sőt.

Tovább
Szólj hozzá!
2019. március 11. 21:28 - Mumia

Retro Monday 01

Mass Effect (2008)

450804-mass-effect-windows-manual.jpg

/ eredeti megjelenés: 2010. 12. 29./


A Mass Effect egy eléggé öszvér játék, rpg is meg nem is, akciójáték is meg nem is, kalandjáték is meg nem is. Ennek köszönheti sikeressegét, de ugyanakkor ezért lehet az, hogy az egyes stílusokat kedvelő hardcore játékosok nem annyira kedvelik, mert bár rpg elemek vannak benne ezek nem annyira hangsúlyosak mint egy keményvonalas RPG-ben. Arra viszont elég ennyi rpg elem, hogy az akciójátékfanokat eltántorítsa. Mivel a kalandjátékok mára szinte teljesen kihaltak, ill abszolut rétegmúfaj lett, itt sok játékost nem veszít. Kalandjátékként megmosolyogtató lenne hiszen nincs túl sok fejtörő benne, gyakorlatilag semmi.

Tovább
Szólj hozzá!
2019. február 26. 13:09 - Mumia

Metro: Exodus (2019)

5c6609794829cmetro.jpg

Milyen a játék? Jó. Bővebben - Nem jó!

Valami nagyon jó is kisülhetett volna az orosz A4 legújabb készítményéből. De sajnos, olyan szerencsétlenül esett pofára a nagyság küszöbén a projekt, hogy végül csak egy középszerű játék lett.

A számüzetés egy történetvezérelt líneáris lövöldözős játék. Ami egyáltalán nem baj önmagában. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem már elegem van a nyílt világú játékok copy&paste tartalmával, ami semmire nem jó csak hogy kitöltse a világot ami anélkül üresen kongana. Mivel ez a játék nem nyílt világú így nincs gyenge töltelék tartalom sem. 

Tovább
5 komment
2018. december 22. 22:47 - Mumia

Detroit: Become Human (2018)

0934b193-a797-4390-bfb6-26557d93d4b3_cr0_0_1464_600_pt0_sx1464.jpg

Ha van egy bevált sablonod mért változtatnál rajta? - Gondolták a Quantic Dream-nél. Csakhogy az ő sablonujukat senki sem szereti, legfeljebb megtűrik a történeteik kedvéért.

Szóval itt tartunk, a játékmenete a legújabb kiadványuknak, szinte egy az egyben megegyezik a korábbi játékukkal. A 2013-as Beyond: Two Souls-éval. Ami szintén nagyon hasonlított a 2010-ben kiadott Heavy Rain játékmenetéhez. De ott azért volt némi fejlődés ill. változás. Én nagyon reméltem, hogy végre felvettek néhány jó játéktervezőt, és végre lesz rendes játékmenet is a sztori mellé, de sajnos nem. Ez legnagyobb jóindulattal is csak egy interaktív mozi mintsem a klasszikus értelemben vett videójáték.

Tovább
Címkék: kaland 6/10 2018 ps4 Sony
Szólj hozzá!
2018. december 03. 18:54 - Mumia

Uncharted: The Lost Legacy (2017)

uncharted.jpg
Azzal szeretném kezdeni a mondókámat, hogy nagyon, de nagyon remélem, hogy az ezen a játékon dolgozó dizájnerek és komolyabb poziciókat betöltő fejltesztőknek az égegyadta világon semmi beleszólása nem volt a TLOU2 fejlesztésébe. Ebből már levonható a következtetés, hogy egyáltalán nem vagyok elragadtatva ettől a játéktól.

Azt nem mondom, hogy pocsék játék, de ha a Last of Us az első osztály, akkor ez talán a megye kettő.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. november 07. 18:27 - Mumia

The Meg (2018)

Az őscápa

Már jó régen ígértem, de most be is váltom, hogy a játékok témaköréből kilépek. Persze nem örökre, csak egy-egy kritika erejéig.

meg-poster.jpg

Nem akarom csűrni csavarni, de ez a film azon kevesek közé tartozik, amelyek legalább valamilyen szinten szórakoztatóak voltak az utóbbi időben, az általam látottak közül. Nem is értem miért használok többes számot, mert ha megkérdeznék nem tudnám rávágni, melyik más idei filmet tartottam legalább popcorn szinten elfogadhatónak.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. november 02. 11:26 - Mumia

Assassin's Creed Odyssey (2018)

Élvezd a látványt, és kűzdj!

acodyssey_header_facebook_vista.jpg

Röviden ezzel az alcímmel lehet összefoglalni a játékot. Ugyanis ez a két fő eleme. A varázslatos látványvilág és grafika, valamint a harcok. Ha nem tudod élvezni a látványt, akkor nagyon ne is állj neki. És ugyanez a helyzet kűzdelemmel is, ha nem érzel rá a ritmusára, és nem élvezed a konfrontálódásokat, akkor hagyj fel minden reménnyel. Ugyanis ezernyi csata vár rád a játék során.

Annyi bizonyos, hogy ez a legszebb játék amivel eddig volt szerencsém találkozni, az utolsó részletek is kidolgozottak, és olyan látvány tárul eléd, amibe a legfinnyásabbak sem tudnak belekötni.

2018103215849.jpg

 

Tovább
Szólj hozzá!
2018. szeptember 30. 21:35 - Mumia

The Crew 2

Viccnek azért erős...

83617edc812f7b47fd58f55ec6fcdc77be8274a2.jpg

Ezen a hétvégén ingyenesen játszható volt a játék UPlay-en, és én felelőtlenül úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Nem kellett volna...

Eddig a Criterion által elkövetett NFS: Most Wanted-et tartottam a leges legrosszabb autóversenyzős játéknak amivel valaha volt balszerencsém játszani. Nos ezt a nemes címet mostantól a Crew2 őrzi. Ráadásul nem kis különbséggel vette át a helyet.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. szeptember 28. 20:30 - Mumia

Shadow of the Tomb Raider (2018)

Rambóné Terminátor

shadow2.jpg

A sorozat előző része, a Rise of the Tomb Raider egyértelmű előrelépés volt az első részhez képest minden tekintetben. Sajnos erről ez már nem mondható el, sőt jónéhány tekintetben hátrafelé araszoltunk jócskán.

Egészen jól indult a játék, a korai pályák egész élvezetesek voltak, habár a teljes línearitás már itt is felfedezhető volt. De ahogy elérsz a játék fő helyszínére az egész leül, és unalomba fullad. Persze ekkor még az egyszeri játékos nem tudja, hogy ez a bizonyos város lesz a fő helyszíne a játéknak, azt gondolja naívan, hogy ez csak a kezdet és jobbnál jobb helyszínek várnak rá később. De előbb utóbb rájössz, hogy nem, ez az egyetlen központi helyszín a játékban, és a 90%-a itt fog játszódni a történetnek. Ami azért különösképpen problémás, mert a játék nem engedélyezi a lőfegyverek használhatát a városban és annak környékén, valamint még azt is megszabja hogy milyen ruhát kell viselned a helyiekkel való kommunikáció során. Mivel másképp szóba sem állnak veled. Ez különösképpen azoknak nagy érvágás akik a Deluxe vagy Croft változatot vették a játékból, mivel az azokhoz járó extra öltözetek sem használhatóak itt.

Tovább
6 komment
2018. szeptember 05. 23:09 - Mumia

Alpha Protocol (2010)

alpha-protocol-1024x768.jpg

Tudom, hogy klisé, de nem félek használni: Mi lesz a végeredmény ha a Splinter Cell-t keresztezzük a DeusEx-el? Egy csodálatos katasztrófa, amit Alpha Protocol-nak hívnak.

Ez a játék nagyon sokat tesz azért, hogy kiváltsa az utálatát az embernek, de én mégsem tudtam nem szeretni. Ez az a fajta játék, amit még a kedvelői is félnek ajánlani, mert attól tartanak, az emberek csak a rossz oldalát látnák, ha kipróbálnák. És ez sajnos egy valós félelem, mivel nem nehéz észrevenni a rossz oldalát.

Tovább
Szólj hozzá!
kritikák