VideóJáték kritikák

2017. november 05. 23:06 - Mumia

Call of Duty: Infinite Warfare (2016)

infinitewarfare.png

Amikor először megláttam a játék előzetesét, rögtön tudtam, hogy ez valami nekem való játék lesz. De azért óvatos voltam, COD-ról lévén szó. A tiltakozás a COD fanok részéről hatalmas volt. Nyávogtak össze vissza: "Mi az, hogy nem olyan játékot csinálták amilyet követeltünk, hanem olyat amilyet ők szerettek volna?"

Már a  trailer like/dislike aránya is rémes volt, ezek az elvetemült fanboyok már látatlanban leírták a játékot, így a fogadtatása is eléggé negatív volt ahhoz, hogy nekem is teljesen elvegye a kedvem tőle. Így annó nem is vettem meg. Már teljesen megfelejtkeztem róla, amikor két hete, megpillantottam leárazva egy online boltban. Átszámítva kb. 2000 foritntos áron, így azonnal rá is vetettem magam. Ennyiért még akkor is megadom neki az esélyt, ha ez összes fanboy az ablakom alatt nyüszít, hogy: "de hát ez szar ez nem is igazi COD!" A tovább mögött megmondom miért nincs igazuk.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 25. 20:04 - Mumia

Ghost Recon: Wildlands DLC-k (2017)

Narco Road & Fallen Ghosts

ghosts.jpg

Már egy jó ideje befejztem a játékhoz kiadott két DLC-t de eddig valamiért nem tettem ki az értékelésemet róluk ide.

Mindkettőt egyszerre vettem meg, és játszottam őket, ráadásul közvetlenül az alapjáték végigjátszása után így volt megfelelő összehasonlítási alapom.

Ami mindkét tartalomra jellemző, hogy alapvetően kevésbé tűnnek kidolgozottnak, nem csiszolták őket tökéletesre. Előfordulnak apróbb hibák, vagy néhány abszolut figyelmen kívül hagyott részlet amit változatlanul átemeltek az alapjátékból. A Narco Road kiegészítő ad a játékhoz némi új tartalmat is, de a Fallen Ghosts szinte csak új küldetéseket, ahol más színűre textúrázott Unidad katonákkal harcolsz.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 08. 17:16 - Mumia

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

hellblade-senuas-sacrifice-cover-1.jpg

Mi is ez a játék? Jogos a kérdés, mivel nem annyira egyértelmű előzetesek alapján. Papíron egy pszichológiai thriller. Hasonlóan az Alan Wake-hez. De azzal ellentétben itt nem vagy annyira "wake". Ugyanis a játék Senua elméjében játszódik, ahogy a saját démonaival kűzd. Elég sok a Viking mitólogiára utalás a történetben, így feltételezhető hogy abban a korban játszódik. A játékmenet egy TPS nézetű akciójáték és egy felfedező játék fura egyvelege.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 05. 00:05 - Mumia

XCOM2: War of the Chosen (2017)

20170616xcom-ufo-jatek-game.jpg

Megérkeztünk, 2016-os év legjobb játéka egy komoly kiegészítővel lett gazdagabb. De hogy ez mit is takar valójában, azt meg kell vizsgálni közelebbről.

A legfontosabb kérdés, mit tesz hozzá az alapjátékhoz ez a kiegészítő? Jobb lett e tőle? Nos, igen is meg nem is..

Kezdjük azzal, hogy miért igen:

A kiegészítő tartalom nem ad teljesen új kampányt, de szinte teljesen átdolgozza a meglévőt. A hozzáadott tartalom jelentős. Többek között új játékelemek, új típusú pályák, új melléktörténetszálak, új küldetéstípsok, és néhány új egység jellemzik az immár módosított kampányt.

Tovább
3 komment
2017. június 12. 18:49 - Mumia

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands (2017)

Valószínűleg az év játéka lesz számomra. Ezzel be is fejezhetném az ismertetőt, de természetesen még nem fogom. Meg kell valljam, kicsit bajban vagyok hogy merről is közelítsem meg a játékot. Ez egy nyílt világú harmadik személy nézetű akciójáték. Amelyben te és a három tagú csapatodnak az a feladata hogy felszámoljon egy bolíviai drog kartellt.
Nem egyszerű feladat így első hallásra, meg másodikra sem. És a játék mérete ezt hűen tükrözi. Több mint száz a fő célhoz kapcsolódó küldetésével nem kispályás. A szó szoros értelmében sem, ugyanis a játékban bejárható terület hatalmas, még sehol sem láttam ilyen méretű és ilyen részletesen kidolgozott térképet. Ami különösképpen a levegőből néz ki baromi jól. Azóta nem ámultam ennyire játékban a terep kidolgozottságán mióta először játszottam a Flight Unlimiteddel több mint két évtizede. Csakhogy itt természetesen bárhol leszállhatsz a földre és közelről is meglehetősen részletese a világ, habár így már inkább csak átlagos a grafika de ekkora világért cserébe ezt elnézem. 

Tovább
Szólj hozzá!
2017. április 20. 19:54 - Mumia

Mass Effect: Andromeda (2017)

Miért veszélyes a falka szellem?

masseffectandromedaboxleak.jpg

Már majdnem leírtam teljesen a játékot, az alapján hogy mekkora botrányt kerekítettek belőle a youtube virtuózok. De valójában csak néhány apróságba lehet belekötni a játékkal kapcsolatban, nincs vele semmi eget rengető probléma.
Ezt szerettem volna rögtön leszögezni, hogy a hihetetlen mértékű szardobálás ellenére ami érte, meg a sok negatív kicsengésű bemutató ellenére ez egy baromi jó játék. És nem csak a megszállott Mass Effect rajongó beszél belőlem, hiszen már annak is neveztek amikor megpróbáltam objektívan értékelni a játékot előzetesen más fórumokon.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. december 18. 14:52 - Mumia

Transport Fever (2016)

Ezt elkúrtuk, nem kicsit, de nagyon!
transport-fever-free-download.jpg

Ez a játék lehetett volna a Transport Tycoon imádók szent grálja, de a célegyenesben úgy beleálltak a földbe a fejlesztők, hogy az valami hihetetlen. A játék 90%-ban jó, de a maradék 10%-ban olyan idióta megmagyarázhatatlan dizájneri húzások kerültek bele, hogy a TTD-vel ellentétben nem nyugtató és élvezetets a játék, hanem frusztráló és idegesítő.

Jó néhány megmagyarázhatatlan dizájneri döntésre csak az a válasza a fejlesztőknek, hogy "ez nem Transport Tycoon, nem is kell úgy működnie mint annak". Ez ok, nem kell pont olyannak lennie, de attól még valami logika lehetne benne.

Tovább
Címkék: stratégia 4/10
Szólj hozzá!
2016. november 01. 22:15 - Mumia

Deus Ex - Mankind Divided (2016)

reboot 2.0

Nem tudom, mit is mondhatnék előszóként a játékról, azon kívül, hogy ez a Human Revolution 2.0, ilyennek kellett volna lennie annak is, és akkor nem nagyon lett volna okom panaszra.

Azon a képzeletbeli skálán, amin az eredeti Deus Ex a 10, és a Human Revolution az 1, ez olyan 6-os 7-es szinten lenne. Vagyis rengeteget fejlődött, de még mindig nem olyan jó, mint az eredeti.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. június 06. 10:20 - Mumia

XCOM 2

Tanulj meg veszíteni

maxresdefault.jpg

Annak, hogy ennyivel a megjelenése után írok a játékról egyetlen oka van: Eddig csak játszottam vele. Már közel 100 órát ütöttem el vele. ami az én viszonylatomban hatalmas mennyiség egy játékra. Talán egy tucatnyi olyan játék sem jelent meg, amióta elkezdtem játszani videójátékokkal a 80 as évek végén, amivel ennyi időt töltöttem volna el.

Szóval azért tartott ennyire sokáig befejeznem a játékot, mert többször újra kezdtem, különféle nehézségi szinteken, más stratégiákat alkalmazva, mire végül elhatároztam, hogy na most már végigjátszom a kampányt.

Igen, ez azon ritka játékok közé tartozik, ahol nem csak a kampány tartotta bennem a lelket hogy játszak vele, hanem maga a játékélmény van olyan jó, hogy önmagában is megéri játszani.

Tovább
Szólj hozzá!
2016. május 19. 21:05 - Mumia

Grand Theft Auto V (2013/2015)

Hú, ez hosszú menet volt. Nem bíztam benne, hogy egyszer eljön ez a nap. De most kijelenthetem: végigjátszottam a játékot. Ennyi ideig még egyik játékkal sem kűzdöttem, mire legyűrtem. Megpróbáltatásaim még 2013 szeptemberében kezdődtek egy dualshock vezérlővel a kezemben a PS3 előtt ülve. De a konzolos gamepados irányításnak köszönhetően nagyon hamar feladtam, talán 10%-áig se jutottam a sztorinak, amikor azt mondtam, ELÉG. És úgy döntöttem megvárom a PC verziót.

Tovább
Szólj hozzá!
VideóJáték kritikák