VideóJáték kritikák

2018. április 03. 19:30 - Mumia

Far Cry 5

fc5.jpg

Rohadjon meg ez a játék! De tényleg, rohadjon meg. Utálom, pedig alapvetően nem lett volna rossz. De mégis az egyik legidegesítőbb játék amivel emberemlékezet óta játszottam.

Nincs semmi létjogosultsága. Ugyanazt csinálja mint a Wildlands, csak mindenben egy kicsit (vagy néha sokkal) rosszabb annál.

Nem is emlékszem, hogy voltam e valaha csalódottabb egy játék befejezése után. Ha valaminek örültem a végén akkor az csak az volt, hogy nem kell többé elviselnem azt az agymenést amit itt menetrendszerűen előadtak az írok. Menetrendszerűen, mert bizonyos szakaszok elérése után a játék egyszerűen elragadja az irányítást a játékostól és néző szerepbe kényszeríti egy-egy hosszú és idegesítő átvezető szegmensre, ahol semmilyen kihatással nem vagy a történésekre. Ha valamit gyűlölök egy játékban az a predesztináció. Amikor tökmindegy mit csinálsz vagy mit csináltál addig és hogyan a végeredmény mindig ugyanaz és a tetteidnek semmilyen hatása nincsen. Na ez a játék ennek iskolapéldáját hozza.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. március 08. 19:23 - Mumia

DriveClub (2014)

driveclub_art1.jpg

A PS4 egyik nagy induló címe lett volna ez a játék, már ha sikerült volna vele idejében elkészülniük. Így csak kb. fél évvel a konzol után jött ki a teljes verzió. De sajnos ez a halasztás sem segített sokat a játékon, mivel szerintem így is meglehetősen pocsék.

Nem telt bele húsz percbe sem, hogy belássam ez a játék nagyon rossz befektetés volt. Már ha az iszonyatos közel egy órás telepítést nem vesszük figyelembe.Mivel a játék azzal indított, hogy letöltött egy 19GB-os patch-et magának csigalassúsággal. Majd mint aki jól végezte a dolgát egyenesen egy versenyt indított, mintha nekem a képernyő előtt kellett volna végigvárnom azt az ötven egynéhány percet készen állva a versenyzésre. Röhely.

Tovább
Címkék: verseny 2014 3/10 ps4
Szólj hozzá!
2018. február 27. 22:34 - Mumia

Horizon Zero Dawn (2017)

Complete Edition

Nehezen találom a szavakat hogyan írhatnám le ezt a játékot legjobban, ezért kénytelen leszek egy nagyon hülye hasonlattal élni: Mi lesz a végeredmény ha az újkori Tomb Raider-t keresztezzük a Mad Max videójátékkal? Eltaláltad: Horizon Zero Dawn. Most tudom, magadban azt gondolod, hogy ez megőrült, mi köze ennek a játéknak a Mad Max-hez? De biztosítalak, nem őrültem meg, számomra annyira hasonlónak tűnt a két játék grafikai stílusa, játékmenete, és "DNS"-e, hogy azt gondoltam, ha ezt a két játékot nem ugyanaz a fejlesztő csinálta, akkor is biztos hogy legalább azonos motort használnak. Legnagyobb meglepetésemre egyik feltételezés sem bizonyult igaznak.

De miről is szól a HZD? Egy olyan világban játszódik, ahol az emberek primitív törzsökben élnek és kora bronzkori fejlettségi szinten léteznek, miközben a "fauna" nagy részét ultra hightech állatias megjelenésű gépek alkotják. A főszereplő egy kirekesztett lány (Aloy), akit azért üldöztek el a törzséből már gyerekként mert "anyátlan" volt. Így a felnevelése egy másik száműzöttre hárult, a primitív törzsi szabályoakt végtelenségig tiszteletben tartó vadászra, Rost-ra. Aki mintegy pótapaként funkciónál, és ő tanítja meg Aloy-nak a "gépvadászat" fortélyait is.

Tovább
Szólj hozzá!
2018. január 05. 15:00 - Mumia

Sniper: Ghost Warrior 3

avagy 2017 legrosszabb játéka

sniper-ghost-warrior-3_6000.jpg

Nos, itt van, ez az. Legalábbis az általam kipróbált 2017-es játékok közül messze ez a legrosszabb.

Persze csak magamat okolhatom, tudnom kellett volna, hogy ha egy játékot az összes kiegészítővel és letölthető tartalommal együtt meg lehet venni a megjelenés után néhány hónappal 2500Ft-ért, akkor ott valami gáz van. De nem gondolkodtam, pontosabban csak arra gondoltam, hogy mesterlövész játék? Nem lehet az annyira rossz hogy ne érje meg ennyiért! Spoiler alert: De lehet! Sőt, még annál is rosszabb! Ha ők fizetnének nekem sem játszanék ezzel a posvánnyal többet...

Tovább
Szólj hozzá!
2017. november 05. 23:06 - Mumia

Call of Duty: Infinite Warfare (2016)

infinitewarfare.png

Amikor először megláttam a játék előzetesét, rögtön tudtam, hogy ez valami nekem való játék lesz. De azért óvatos voltam, COD-ról lévén szó. A tiltakozás a COD fanok részéről hatalmas volt. Nyávogtak össze vissza: "Mi az, hogy nem olyan játékot csinálták amilyet követeltünk, hanem olyat amilyet ők szerettek volna?"

Már a  trailer like/dislike aránya is rémes volt, ezek az elvetemült fanboyok már látatlanban leírták a játékot, így a fogadtatása is eléggé negatív volt ahhoz, hogy nekem is teljesen elvegye a kedvem tőle. Így annó nem is vettem meg. Már teljesen megfelejtkeztem róla, amikor két hete, megpillantottam leárazva egy online boltban. Átszámítva kb. 2000 foritntos áron, így azonnal rá is vetettem magam. Ennyiért még akkor is megadom neki az esélyt, ha ez összes fanboy az ablakom alatt nyüszít, hogy: "de hát ez szar ez nem is igazi COD!" A tovább mögött megmondom miért nincs igazuk.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 25. 20:04 - Mumia

Ghost Recon: Wildlands DLC-k (2017)

Narco Road & Fallen Ghosts

ghosts.jpg

Már egy jó ideje befejztem a játékhoz kiadott két DLC-t de eddig valamiért nem tettem ki az értékelésemet róluk ide.

Mindkettőt egyszerre vettem meg, és játszottam őket, ráadásul közvetlenül az alapjáték végigjátszása után így volt megfelelő összehasonlítási alapom.

Ami mindkét tartalomra jellemző, hogy alapvetően kevésbé tűnnek kidolgozottnak, nem csiszolták őket tökéletesre. Előfordulnak apróbb hibák, vagy néhány abszolut figyelmen kívül hagyott részlet amit változatlanul átemeltek az alapjátékból. A Narco Road kiegészítő ad a játékhoz némi új tartalmat is, de a Fallen Ghosts szinte csak új küldetéseket, ahol más színűre textúrázott Unidad katonákkal harcolsz.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 08. 17:16 - Mumia

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017)

hellblade-senuas-sacrifice-cover-1.jpg

Mi is ez a játék? Jogos a kérdés, mivel nem annyira egyértelmű előzetesek alapján. Papíron egy pszichológiai thriller. Hasonlóan az Alan Wake-hez. De azzal ellentétben itt nem vagy annyira "wake". Ugyanis a játék Senua elméjében játszódik, ahogy a saját démonaival kűzd. Elég sok a Viking mitólogiára utalás a történetben, így feltételezhető hogy abban a korban játszódik. A játékmenet egy TPS nézetű akciójáték és egy felfedező játék fura egyvelege.

Tovább
Szólj hozzá!
2017. október 05. 00:05 - Mumia

XCOM2: War of the Chosen (2017)

20170616xcom-ufo-jatek-game.jpg

Megérkeztünk, 2016-os év legjobb játéka egy komoly kiegészítővel lett gazdagabb. De hogy ez mit is takar valójában, azt meg kell vizsgálni közelebbről.

A legfontosabb kérdés, mit tesz hozzá az alapjátékhoz ez a kiegészítő? Jobb lett e tőle? Nos, igen is meg nem is..

Kezdjük azzal, hogy miért igen:

A kiegészítő tartalom nem ad teljesen új kampányt, de szinte teljesen átdolgozza a meglévőt. A hozzáadott tartalom jelentős. Többek között új játékelemek, új típusú pályák, új melléktörténetszálak, új küldetéstípsok, és néhány új egység jellemzik az immár módosított kampányt.

Tovább
3 komment
2017. június 12. 18:49 - Mumia

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands (2017)

Valószínűleg az év játéka lesz számomra. Ezzel be is fejezhetném az ismertetőt, de természetesen még nem fogom. Meg kell valljam, kicsit bajban vagyok hogy merről is közelítsem meg a játékot. Ez egy nyílt világú harmadik személy nézetű akciójáték. Amelyben te és a három tagú csapatodnak az a feladata hogy felszámoljon egy bolíviai drog kartellt.
Nem egyszerű feladat így első hallásra, meg másodikra sem. És a játék mérete ezt hűen tükrözi. Több mint száz a fő célhoz kapcsolódó küldetésével nem kispályás. A szó szoros értelmében sem, ugyanis a játékban bejárható terület hatalmas, még sehol sem láttam ilyen méretű és ilyen részletesen kidolgozott térképet. Ami különösképpen a levegőből néz ki baromi jól. Azóta nem ámultam ennyire játékban a terep kidolgozottságán mióta először játszottam a Flight Unlimiteddel több mint két évtizede. Csakhogy itt természetesen bárhol leszállhatsz a földre és közelről is meglehetősen részletese a világ, habár így már inkább csak átlagos a grafika de ekkora világért cserébe ezt elnézem. 

Tovább
Szólj hozzá!
2017. április 20. 19:54 - Mumia

Mass Effect: Andromeda (2017)

Miért veszélyes a falka szellem?

masseffectandromedaboxleak.jpg

Már majdnem leírtam teljesen a játékot, az alapján hogy mekkora botrányt kerekítettek belőle a youtube virtuózok. De valójában csak néhány apróságba lehet belekötni a játékkal kapcsolatban, nincs vele semmi eget rengető probléma.
Ezt szerettem volna rögtön leszögezni, hogy a hihetetlen mértékű szardobálás ellenére ami érte, meg a sok negatív kicsengésű bemutató ellenére ez egy baromi jó játék. És nem csak a megszállott Mass Effect rajongó beszél belőlem, hiszen már annak is neveztek amikor megpróbáltam objektívan értékelni a játékot előzetesen más fórumokon.

Tovább
Szólj hozzá!
VideóJáték kritikák